Зв'яжіться з нами:
(050)3185390
Зворотний дзвінок
м.Херсон. вул. Паровозна 14А
м.Херсон. вул. Паровозна 14А; вул. Ладичука 153
Вибране(0)
0
Кошик
0 грн

Цемент для цегляної кладки

18.11.2021
Цемент для цегляної кладки

При виборі матеріалу для будівництва будинку багато забудовників в Херсонській області воліють купити цеглу. Протягом багатьох років він затребуваний на ринку і сьогодні не втрачає своєї актуальності. Незважаючи на відмінні експлуатаційні властивості матеріалу, міцність будівництва багато в чому залежить від того, який цемент вибрати для кладки цегли. Щоб не помилитися, необхідно знати склад та маркування сипучої суміші.

Особливості матеріалу

Купити цемент та цеглу в Новій Каховці за вигідною ціною надає можливість будівельний магазин «БудМир». Замовити матеріал з доставкою по Україні можуть будівельні компанії та приватні забудовники. Як вибрати цемент для кладки цегли завжди підкажуть менеджери порталу. Також співробітники компанії допоможуть зробити розрахунки та визначити кількість матеріалу, необхідну для виконання обсягу робіт.

Цемент відноситься до найбільш затребуваних матеріалів у будівництві. Застосовується він як в'яжуча речовина при приготуванні розчинів для виконання різних видів робіт на всіх етапах зведення об'єкта. Існує кілька видів будівельної суміші, щоб зрозуміти, як вибрати цемент для цегляної кладки, необхідно розібратися в асортименті та особливостях маркування матеріалу.Цемент для цегляної кладки: основні критерії вибору, марки цементу

Багато сумішей мають специфічне призначення і у приватному будівництві не використовуються. Найбільшого поширення набув портландцемент (ПЦ). Це універсальний матеріал, створений на основі вапняку та глини. Який вибрати цемент для кладки можна визначити, орієнтуючись на маркування, яке виробник наносить на мішки.

При виготовленні продукту визначається його марка, яка на упаковці відзначена "М". Число після літери характеризує міцність матеріалу. Для приготування розчину кладки підходить цемент марки 400 і 500. Матеріал з більш високим показником міцності не має сенсу купувати. Вартість такого цементу в Херсоні вища і призначена для спецоб'єктів. Літера «Д», що стоїть за цифрами, або число від 0 до 20, говорить про наявність добавок, які вводять в чисту суміш. Залежно від виду та кількості речовин, цемент набуває додаткових властивостей.

Вибір марки цементу для розчину кладки

Для зведення споруд з цегли, які не сприйматимуть велике навантаження, підійде цемент марки 300. Властивості матеріалу забезпечать достатню міцність при зведенні легких конструкцій, таких як паркан, ганок і т.д.

Міжкімнатні перегородки вимагають міцності та стійкості. В цьому випадку оптимальним варіантом буде цемент марки 400. Надійність конструкції забезпечить додаткове армування стін.

Для кладки несучих стін використовують цемент марки 400 або 500. Незалежно від показника міцності матеріалу, розчин замішується з цементу і піску у співвідношенні 1:3.

Щоб виконати кладку цеглини в Херсоні з дотриманням усіх будівельних норм, розчин повинен мати такі властивості.

Пластичність. Пластичний матеріал заповнить порожнечі у горизонтальних та вертикальних швах, що забезпечить щільне прилягання цегли.

Хороше зчеплення. Високий рівень адгезії розчину із цеглою забезпечить міцність конструкції.

Оптимальний час схоплювання. Розчин повинен зберігати пластичність 1,5-2 години. Швидке або тривале схоплювання ускладнює робочий процес.

Висока міцність. Утворення тріщин після застигання розчину може призвести до деформації кладки.

Якщо на будівництво будинку існує проект, тип, марка та кількість цементу вказується у робочих кресленнях.

вгору