Зв'яжіться з нами:
(050)3185390
Зворотний дзвінок
м.Херсон. вул. Паровозна 14А
м.Херсон. вул. Паровозна 14А; вул. Ладичука 153
Вибране(0)
0
Кошик
0 грн

Як вибрати гіпсокартон

14.12.2021
Як вибрати гіпсокартон

У процесі будівництва або проведення ремонтних робіт практично всіх цікавить, як вибрати гіпсокартон, який максимально відповідатиме технічним умовам та меті використання. Це один із найбільш затребуваних листових матеріалів, що набув широкого поширення. Залежно від категорії приміщення використовуються різні види гіпсокартонних плит для обшивки стель та стін, створення перегородок тощо.

Переваги матеріалу

Для створення красивого інтер'єру сьогодні не обов'язково наймати бригаду штукатурів та замішувати розчин. Залежно від поставленого завдання застосування гіпсокартонних листів зведе до мінімуму утворення бруду та вогкості у приміщенні. За доступною ціною купити гіпсокартон у Херсоні пропонує будівельний магазин «БудМир», при оформленні заявки можна замовити доставку матеріалу по Херсонській області.

Прямокутні листи складаються з пресованого гіпсу, укладеного з обох боків щільним папером, який виконує захисну функцію. Добавки, введені в гіпсову масу, надають специфічних властивостей, що дозволяє використовувати матеріал у приміщеннях різної категорії. Також листи відрізняються за товщиною та формою кромки. Менеджери порталу завжди можуть підказати, який вибрати гіпсокартон, щоб він максимально відповідав технічним умовам та меті використання.

Як правильно вибрати гіпсокартон?Основні переваги гіпсокартону

  1. Паропроникність. Матеріал вбирає надлишки вологи, що позбавляє приміщення від вогкості. При сухому повітрі накопичена волога виділяється. Ця властивість здатна регулювати мікроклімат, що створює для людини комфортне перебування в приміщенні.
  2. Проста обробка. Матеріал легко піддається обробці спеціальним ножем. Це дозволяє без проблем зменшити лист або вирізати отвір потрібної форми. Гіпсокартон можна зігнути, зберігши його цілісність. Для цього лист зволожують, загинають під невеликим кутом та просушують.
  3. Теплоізоляційні властивості. Завдяки використанню матеріалу знижуються теплові втрати. При монтажі гіпсокартону між листом та стіною можна додатково використовувати теплоізоляційні матеріали, що захистить від зовнішнього шуму.

Види та особливості матеріалу

Гіпсокартон має низьку вартість, легко вмонтовується, має широкий спектр застосування. Завдяки специфічним добавкам може використовуватись у спеціальних приміщеннях. Який гіпсокартон вибрати для стін призначення приміщення.

Вибір матеріалу за призначенням

Для звичайних приміщень використається стандартний гіпсокартон сірого кольору. Залежно від товщини матеріал поділяється на стельовий та стіновий. Перший варіант також використовується для створення конструкцій зігнутої форми. Гіпсокартонні плити застосовуються при створенні міжкімнатних перегородок. При закупівлі матеріалу слід враховувати, що лист встановлюється із двох сторін.

Як вибрати гіпсокартон для стін у приміщеннях з підвищеною вологістю? Коефіцієнт водопоглинання такого матеріалу становить понад 10 відсотків. До його складу введено гранули силікону, що знижує гігроскопічність гіпсової основи. Відрізнити вологостійкий гіпсокартон можна за зеленим кольором та синім маркуванням.

Як вибрати хороший гіпсокартон із високим класом горючості? Це червоні або бежеві листи із чорним маркуванням. До складу матеріалу входять вогнестійкі добавки, що підвищують рівень пожежної безпеки, може використовуватися для облицювання підсобних та нежитлових приміщень, а також поблизу каміна або печі.

вгору