Зв'яжіться з нами:
(050)3185390
Зворотний дзвінок
м.Херсон. вул. Паровозна 14А
м.Херсон. вул. Паровозна 14А; вул. Ладичука 153
Вибране(0)
0
Кошик
0 грн

Як вибрати утеплювач

14.12.2021
Як вибрати утеплювач

Комфорт та здоров'я людини залежать від мікроклімату в будинку. Для житлового приміщення температура 20-25 градусів вважається оптимальним варіантом. Суворою зимою показник градусника часто знижується, а в спекотні дні зашкалює норму. Однією з причин, чому так відбувається, є утеплені стіни. Будівельна промисловість розвивається, і ринок наповнений матеріалом, який допоможе виправити ситуацію. Залишається вирішити, як вибрати утеплювач для стін.

Переваги утеплених будинків

Купити утеплювач у Херсоні та замовити доставку по Херсонській області пропонує будівельний магазин «БудМир». Застосування якісного матеріалу дозволить підтримувати у житловому приміщенні мікроклімат на комфортному рівні за рахунок втрат тепла у холод та надмірного прогрівання у спекотні дні. Якщо виникли труднощі, і ви не знаєте, як підібрати утеплювач для стін, зверніться до менеджерів порталу. Наші консультанти нададуть вичерпну інформацію щодо кожної позиції та допоможуть з вибором матеріалу.

Основні переваги утеплення:

  • додатковий шар захищає стіни від впливу агресивного природного середовища, що запобігає передчасному руйнуванню та продовжує термін експлуатації будівлі;
  • покращення зовнішнього вигляду;
  • усунення конденсату на внутрішній поверхні стін;
  • знижується рівень проникнення шуму;
  • зменшується обмін тепла між зовнішньою та внутрішньою стіною.

Властивості матеріалу

Щоб розуміти, як правильно вибрати утеплювач для стін, необхідно знати властивості матеріалу.

Основні показники:

  • теплопровідність – що менше товщина матеріалу, то нижчий коефіцієнт теплопровідності;Як правильно вибрати утеплювач для будинку?
  • вологопоглинання – хороші властивості матеріалу за низького показника;
  • паропроникність – вологість конструкції знижує тепловий опір, найкращі властивості матеріал має за низького показника;
  • вогнестійкість – високий показник знижує ризик займання, що особливо важливо враховувати каркасних конструкцій;
  • довговічність – якісний матеріал має термін служби понад 50 років;
  • екологічність – утеплювач, виготовлений із екологічно чистої сировини, безпечний для здоров'я, що має підтверджуватись відповідним сертифікатом;
  • вага – легкий матеріал скорочує витрати при монтажі та полегшує сам процес.

Що потрібно знати під час вибору матеріалу?

Який вибрати утеплювач для стін залежить від конструкції будинку. Кожен утеплювач має свою сферу застосування. Як утеплювач для стін найчастіше використовують у Херсоні пінопласт та мінеральну вату.

При утепленні стін методом «мокрій фасад» можна використовувати обидва матеріали. Вони мають практично однакову теплопровідність, головною відмінністю є горючість. Мінеральна вата не підтримує горіння, пінопласт відноситься до продуктів синтетичного походження та без спеціальних добавок відноситься до категорії горючих матеріалів.

Ще один показник, що впливає на прийняття рішення, як вибрати хороший утеплювач для стін, це вплив вологи. За підвищеної вологості пінопласт зберігає свої властивості, тому його доцільно використовувати при утепленні стін цокольного поверху або підвалу.

При утепленні каркасних конструкцій, фасадів будинків та квартир застосовується в Херсоні мінеральна вата. Це «дихаючий» екологічний матеріал із низьким показником займистості. Хороша паропроникність позбавить скупчення вологи, що особливо важливо для дерев'яних стін. Вибір густини залежить від конструкції каркаса, для високих стін без горизонтальних перегородок слід підбирати більш високий показник.

вгору