Зв'яжіться з нами:
(050)3185390
Зворотний дзвінок
м.Херсон. вул. Паровозна 14А
м.Херсон. вул. Паровозна 14А; вул. Ладичука 153
Вибране(0)
0
Кошик
0 грн

Як вибрати цемент для фундаменту?

18.11.2021
Як вибрати цемент для фундаменту?

Будівництво об'єкта, незалежно від призначення, починається з формування фундаменту. Це основа будь-якої будівлі, яка сприймає на себе все її навантаження. Дотримання всіх вимог при створенні фундаменту запобігає можливості часткового або повного руйнування споруди. Щоб конструкція, що несла, була міцна і відповідала будівельним нормам, потрібно знати який цемент вибрати для фундаменту.

Особливості матеріалу

Купити цемент у Херсонській області надає можливість будівельний магазин «БудМир». Використовується він у сфері будівництва для виготовлення бетонних конструкцій та розчинів. Це дрібнозернистий порошок, отриманий методом випалу вапняку та глини. Сировина з'єднується у певній пропорції та запікається у промислових печах за високої температури. Отримана речовина (клінкер) подрібнюється та з'єднується з іншими компонентами, які надають матеріалу технічних характеристик. На завершальному етапі готовому продукту надається марка. Це показник міцності на стиск, який визначається лабораторних умовах.Який вибрати цемент для фундаменту. Якісний цемент для фундаменту

При змішуванні сухої суміші з водою утворюється в'язка маса, яка застигає через певний проміжок часу. Який марки вибрати цемент для фундаменту залежить від передбачуваного навантаження на основу, особливостей ґрунту та інших факторів, які враховують фахівці. Технічні характеристики матеріалу залежать від кількості та типу добавок.

Замовити цемент у Херсоні з доставкою по Україні можуть компанії та приватні забудовники. Існує кілька видів будівельної суміші. Кожен варіант відрізняється складом, характеристиками та специфікою застосування. Найбільш поширений у будівництві портландцемент. Добавки, введені в чисту суміш, надають властивості готового продукту.

З питанням, як вибрати цемент для фундаменту, особливо часто стикаються приватні забудовники, які зводять на своїй ділянці споруди різного призначення. Підстава мають різні споруди, але для садової альтанки та житлового будинку вона суттєво відрізняється. Для легких будівель немає сенсу купувати дорогий матеріал, оскільки навантаження на основу буде невеликим. Вартість залежить від марки цементу та його додаткових властивостей.

Критерії вибору

Щоб вибрати якісний цемент для фундаменту, необхідно враховувати особливості об'єкта, що зводиться. Для замішування розчину під основу будівлі фахівці рекомендують використовувати марки 400 і 500. Матеріал з вищими показниками міцності набувати не має сенсу, оскільки вони застосовуються в основному при спорудженні об'єктів спецпризначення, таких як дамба, підземне сховище, бункер і т.д. Цемент марки 300 допускається використовувати для формування основи під легкі конструкції, таких як паркан, сарай з дерева, літній душ і т.д.

Оптимальний варіант для приватного будівництва – вибрати для фундаменту цемент марки 400, в якому поєднується ціна та якість кінцевого продукту. Даний вид суміші підходить для замісу будь-якого розчину. Для заливання фундаменту по периметру багатоповерхових будівель для приготування бетону використовують цемент марки 500. Щоб знизити собівартість об'єкта, під внутрішні перегородки можна застосувати матеріал з нижчим показником міцності (марку 400).

Вирішуючи, як вибрати добрий цемент для фундаменту, необхідно враховувати окремі добавки, що входять до складу суміші. Кожен вид надає матеріалу певних властивостей. Які додаткові властивості має матеріал можна дізнатися за відповідною літерою, яка вказана на упаковці.

Найбільш затребувані показники:

  • "Б" - швидкодіючий склад доцільно використовувати, коли потрібно скоротити терміни будівництва;
  • «ПЛ» - морозостійкість матеріалу дозволяє проводити роботи за мінусової температури;
  • «СС» - сульфатостійкість матеріалу необхідна за наявності агресивних хімічних сполук у ґрунті;
  • "НЦ" - слабке вбирання вологи, що полегшує процес створення гідроізоляції конструкції.
вгору