Зв'яжіться з нами:
(050)3185390
Зворотний дзвінок
м.Херсон. вул. Паровозна 14А
м.Херсон. вул. Паровозна 14А; вул. Ладичука 153
Вибране(0)
0
Кошик
0 грн

Вибір цегли. Яку цеглу вибрати для будівництва

19.10.2021
Вибір цегли. Яку цеглу вибрати для будівництва

Будівельний ринок радує достатком стінових матеріалів. Незважаючи на величезний асортимент найпопулярнішим залишається традиційний цегла. Протягом багатьох років він застосовується при будівництві різних будівель і споруд. Застосовуючи інноваційні технології, виробники створюють продукт декількох видів. Щоб розуміти, як вибрати цеглу, потрібно знати його основні параметри.

Класифікація цегли

Купити цеглу в Херсоні пропонує будівельний магазин «СтройМір». Багато приватні забудовники розрізняють тільки червоні і білі бруски. Але це далеко не всі характеристики, які допоможуть грамотно визначити, який вибрати цеглу.

Класифікується матеріал за наступними показниками:

  • розмір і форма;
  • призначення;
  • склад і спосіб виготовлення;
  • властивості матеріалу.

Розмір і форма цеглиВибір цегли. Поради щодо вибору цегли для будівництва

Стандартний 250х120х65мм. Універсальний цегла, який застосовується при кладці і декоративних облицювальних роботах.

Модульний 250х120х88мм і полуторний 250х120х130мм. Економний варіант, що дозволяє знизити фінансові витрати і прискорити будівельний процес. Особливо різниця відчутна при виконанні великого обсягу робіт.

Вузький 250х60х65мм. Лицьова і декоративний цегла в Херсоні більш високу вартість.

Тонкий 250х22х65мм. Прототип плитки, ідеальний варіант для облицювання рівних поверхонь.

Стандартний матеріал має форму бруска, якщо обираємо цеглу для будівництва аркових склепінь або художньої кладки, знадобиться фігурний цегла з округленням чи скісними гранями.

Призначення цегли

Вибір матеріалу залежить від мети використання:

  • будівельний - цегла має шорстку поверхню, використовується для кладки фундаменту і кладки стін, з подальшою штукатуркою;
  • лицьової - матеріал з гладкою або фактурною поверхнею, застосовується окремо для облицювання або одночасно з кладкою;
  • спеціального призначення - матеріал для створення елементів з особливими вимогами при експлуатації (камін, тротуарна доріжка і т.д.).

Склад і технології цегли

За способом виготовлення і складу виділяють такі види матеріалу:

  • з випалюванням - всі види керамічного (червоного) цегли, включаючи клінкерна і шамотна;
  • без випалу - силікатна і гіперпрессованний.

Керамічний

В якості основної сировини використовується глина. Заготовки сушать і обпалюють в печі при високій температурі. При постукуванні металевим предметом якісну цеглу видає дзвін. Виготовляють цегла повнотіла і пустотіла. Перший варіант має високий показник міцності, але він більш важкий, що збільшує навантаження на фундамент. Саман відрізняється наявністю горизонтальних або вертикальних отворів, в результаті чого знижується його вага і ціна. Отвори роблять його більш «теплим», але при цьому трохи знижується міцність. Даний вид матеріалу має широку сферу застосування. Можна таку цеглу вибрати для будівництва будинку і споруд різного призначення.

Силікатна

Створюється матеріал із суміші очищеного піску, вапна і води. Заготовки витримують в автоклаві під тиском при високій температурі. Готовий продукт має високі тепло- і звукоізоляційні властивості, хороший показник міцності, але слабку водостійкість. З цієї причини силікатна цегла не може використовуватися в умовах з підвищеною вологістю.

Замовити цеглу з доставкою по Херсонській області можна на сайті магазину «СтройМір». Якщо виникли труднощі, зв'яжіться з менеджерами порталу. Вони знають критерії вибору цегли і допоможуть підібрати оптимальний варіант для вашого будівництва.

вгору