Зв'яжіться з нами:
(050)3185390
Зворотний дзвінок
м.Херсон. вул. Паровозна 14А
м.Херсон. вул. Паровозна 14А; вул. Ладичука 153
Вибране(0)
0
Кошик
0 грн

Які бувають види цегли

19.10.2021
Які бувають види цегли

Історія цегли почалася багато століть назад, коли людина навчилася обпалювати глину. Він пройшов довгий шлях вдосконалення і, незважаючи на появу сучасних матеріалів для зведення та облаштування будівель, міцно утримує лідируючі позиції на ринку. Застосування інноваційного та високотехнологічного обладнання дозволяє створювати різні види цегли. Застосовується даний вид будівельного матеріалу в практичних і декоративних цілях. Купити цеглу в Херсоні пропонує будівельний магазин «СтройМір».

Основні види цегли

Щоб вибрати будівельний матеріал, потрібно знати який буває цегла. Його вигляд і характеристики залежать від використовуваного сировини і застосовуваної технології - з випалюванням і без випалу. Серед великого асортименту будівельного матеріалу виділяють чотири основні групи цегли:

  • керамічний;
  • клінкерна;
  • газобетон,
  • гіперпрессованний.

Із застосуванням обжигового способу виготовляють клінкерна і всі види керамічної цегли. Силікатна і гіперпресованний цегла створюється по безобжіговиє технології. Кожен вид має свої характеристики, які необхідно враховувати при виборі цегли для будівництва будинку і інших споруд різного призначення.

Керамічний або червона цеглаВиди і різновиди цегли. Властивості цегли

Найпоширеніший будівельний матеріал, виготовлений з глини. Підготовленої масі надається необхідна форма, після чого заготівля обпалюється в печі. Керамічна цегла буває повнотіла і пустотіла. Готовий виріб має шорстку поверхню, хороші звуко- і теплоізоляційні властивості, при ударі видає дзвін. Види і характеристики цегли визначають область застосування. Використовується при зведенні зовнішніх стін, внутрішніх перегородок, фундаменту будівлі і інших елементів конструкції, а також різних будівель. Колір готового виробу залежить від температури випалу, тому для зведення будинку краще купити цеглу в повному обсязі однієї партії.

Клінкерна цегла

Вартість матеріалу вище, ніж у інших видів. В якості сировини використовуються певні тугоплавкі пласти глини, в якій відсутні крейда і солі лужних металів. Клінкерна цегла має високий показник міцності, стійкий до агресивного зовнішнього середовища. Матеріал має безліч квітів і текстур, використовується для облицювання фасадів, цоколів, при влаштуванні садових доріжок і т.д.

Силікатна цегла

Виготовлений з очищеного піску і вапна. Заготовки обробляються парою під тиском при високій температурі. Силікатна цегла має низький показник водостійкості, тому не може застосовуватися при будівництві елементів, які будуть піддаватися вологи.

Гіперпрессованний цегла

Даний вид матеріалу виготовлений з відсіву мармурової крихти, вапняних порід, черепашнику, в якості в'яжучого речовини використовується портландцемент. Виробляється цегла методом пресування в спеціальних формах. В результаті готовий продукт має рівні грані, поверхня може бути гладкою або фактурною. Використовується гіперпрессованний цегла для облицювання фасадів і цоколя будівель.

Основні властивості цегли

Цегла використовується при зведенні різних будівель і споруд. Щоб вибрати оптимальний варіант для певного виду кладки, потрібно враховувати параметри, від яких залежить якість матеріалу:

  • щільність - більш стійкий матеріал при високому показнику;
  • міцність - особливо важливо враховувати параметр при зведенні несучих конструкцій;
  • пористість - пустотілий матеріал краще зберігає тепло;
  • морозостійкість - можливість витримувати заморожування і відтавання без втрати властивостей;
  • вологостійкість - при високому показнику матеріал практично не вбирає вологу.

Знаючи, як вибрати цеглу, приватні забудовники і будівельні компанії можуть замовити в магазині «СтройМір» необхідну кількість будівельного матеріалу з доставкою по Херсонській області.

вгору