Зв'яжіться з нами:
(050)3185390
Зворотний дзвінок
м.Херсон. вул. Паровозна 14А
м.Херсон. вул. Паровозна 14А; вул. Ладичука 153
Вибране(0)
0
Кошик
0 грн

Види цементу: найголовніші відмінності

04.10.2021
Види цементу: найголовніші відмінності

Цемент бере участь в будівництві практично кожного будинку. Компонент додають при замішуванні бетону, приготуванні штукатурки. Різні види цементу в будівництві застосовують для вирішення конкретних завдань.

Властивості матеріалу визначає склад. Працювати з бетоном просто - додаєте компонент до води і отримуєте масу, яка поступово твердне і набуває твердість, подібну каменю.

Ви напевно бачили, як з часом в старих будівлях кришиться цегла. При цьому бетон залишається неушкодженим. Це означає, що матеріал будівельники підібрали правильно.

Чим відрізняються різні види бетонуВиди цементу: головні відмінності

Які види цементу бувають, знають досвідчені будівельники. Їх завдання - визначитися з оптимальним варіантом.

Необов'язково купувати бетон за високою вартістю. З нього виходять міцні і практично невбивані військові споруди, промислові споруди. Але при зведенні будинку або облаштуванні огорожі такі властивості не знадобляться. На будівництві з використанням бетону можна заощадити.

Будівельну суміш вибирають, виходячи з виду будівництва і особливостей прміененія.

  1. Портландцемент з помірною ціною. Користується великим попитом, тому займає 60% ринку. Годиться для будівництва монолітних і збірних виробів.
  2. Цемент в Херсоні з добавками. Речовини, які додають - шлак, вапняк, пуццолана, зола-винесення. На різновид добавки вказує перша велика літера речовини, позначена на упаковці з товаром.
  3. З додаванням шлаків. Якщо в складі 35% шлаку, виробник вписує А, якщо 20% - шукайте на етикетці позначення Б. Купити цемент рекомендують для побудови споруд під водою, адже він не розбухає під впливом вологи. Хороший варіант, коли планують проведення штукатурних робіт. Але варто пам'ятати, що матеріал боїться низької температури і не витримує циклів зволоження-висушування.
  4. Склад з мінеральними речовинами. Твердне швидше звичайного. Порошок купують, щоб побудувати баржі, порти, тунелі і шахти. Для будівництва надземних конструкцій не годиться.
  5. Розширюється. У міру застигання маса збільшується в об'ємі. Такі види цементних сумішей незамінні під час ремонту великих залізобетонних споруд і кам'яних будівель.
  6. Глиноземистий. Відрізняється моментальним затвердіння. Тому вимагає від майстра вправності. Складом не страшні температура +1700 градусів і волога. Можна купити для проведення термінової роботи. Уже через 1-7 днів будівельники приступають до наступного етапу. За допомогою суміші відновлюють мости, морські споруди. При будівництві габаритних конструкцій краще відкласти в сторону.

Як зорієнтуватися в марках

Визначаючись з тим, який цемент замовити, орієнтуйтеся на сфери будівництва.

  1. М400. Випускається для залізобетонних споруд, причому неважливо, збірна конструкція або монолітна.
  2. М500. Будівельний магазин «СтройМір» рекомендує суміш для виконання тротуарів, підстав під будівлі, бетонних та гідротехнічних споруд.
  3. М600. Купують для облаштування споруд, де важливо витримати високу якість споруди.
  4. М700. Завершує види цементів в будівництві. Є найміцнішим матеріалом, тому з нього сміливо створюють дуже великі конструкції.

В інтернет-магазині «СтройМір» продають самі ходові види і марки цементу від надійних виробників. Якщо не знаєте, який варіант підійде більше, продавці-консультанти допоможуть вирішити це питання. Доставка товару можлива по Херсонській області та в інші регіони України.

Нам можна довіряти! Ми дорожимо кожним своїм клієнтом, це підтверджують позитивні відгуки постійних покупців.

вгору